Η δράση μας ξεκίνησε στην καρδιά της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην χώρα, τον Νοέμβριο του 2015. Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό, όλοι οι άνθρωποι που έχασαν την δουλειά τους και βρέθηκαν ξαφνικά σε δύσκολη οικονομική κατάσταση να έχουν άμεσα, ανά πάσα στιγμή πρόσβαση σε είδη 1ης ανάγκης, από τρόφιμα και φάρμακα έως υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευσης. Δημιουργήσαμε λοιπόν το δίκτυο της αναμονής και 33 εθελοντικές ομάδες σε όλη την χώρα, μέσα από ένα ταινιάκι μικρού μήκους με τίτλο «Καφές σε Αναμονή», εμπνέοντας τις επιχειρήσεις να έχουν την ένδειξη της “Αναμονής” στον χώρο τους και στη συνέχεια τους πολίτες όλης της χώρας να βάζουν «σε αναμονή» προϊόντα και υπηρεσίες για κάποιον που έχει ανάγκη. Με αυτή την απλή σκέψη μπήκαν «Σε Αναμονή» πάνω από 1200 επιχειρήσεις κάθε λογής όπως, καφετέριες, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, μανάβικα, αγροτικοί συνεταιρισμοί, παντοπωλεία, εστιατόρια, φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα (checkup σε αναμονή), κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, θέατρα, κινηματογράφοι καθώς επίσης και περισσότεροι από 80 εθελοντές καθηγητές για να προσφέρουν δωρεάν, μαθήματα «σε αναμονή» σε παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες. Ύστερα από συχνή συνομιλία με τις επιχειρήσεις αυτές και ύστερα από 5 χρόνια δράσης, υπολογίζουμε (κατά προσέγγιση) ότι έχουν δοθεί περισσότερα από 1.000.000 προϊόντα με αυτό τον τρόπο σε Ελλάδα & Κύπρο.

1200+ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 33 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ (ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟΣ) 1.000.000+ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 75.000+ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ (ΑΝΕΡΓΟΙ – ΑΠΟΡΟΙ – ΑΣΤΕΓΟΙ)

Βασικό μας μέλημα είναι η συχνή / καθημερινή επικοινωνία με υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις καθώς και με τις ομάδες των εθελοντών μας σε όλη την χώρα έτσι ώστε να ενημερωνόμαστε και να επικαιροποιούμε τις λίστες των επιχειρήσεων που συμμετέχουν για την ορθή πορεία και ανάπτυξη του έργου. Κάθε χρόνο (στις 20 Νοεμβρίου) διοργανώνουμε την μεγάλη μας ημερίδα, όπου παρουσιάζουμε στο κοινό ό, τι έχουμε καταφέρει την χρονιά που πέρασε, προσκαλώντας όλους τους εθελοντές, ωφελούμενους, αλλά και άλλους οργανισμούς να παρουσιάσουν το έργο τους για να ανοίγουμε γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας. Σε κάθε μας εκδήλωση παρουσιάζονται στο κοινό πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες από ανερχόμενους καλλιτέχνες (θεατρικές παραστάσεις, μουσικά σχήματα, κινηματογραφικές παραγωγές κ.ά).

Τον Μάρτιο του 2016 δημιουργήσαμε το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Ιστορίες σε Αναμονή». Επρόκειτο για σύντομες ιστορίες ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την αναμονή, είτε ως επιχειρήσεις, ως εθελοντές ή ως ωφελούμενοι.

Το ντοκιμαντέρ μας κέρδισε δύο βραβεία, στο 10ο “DocFestival” της Χαλκίδας και στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Bridges” στο Ναύπλιο. Τα τελευταία 2 χρόνια, η θεατρική ομάδα της «Αναμονής» ανέβασε με μεγάλη επιτυχία σε κεντρικές σκηνές της Αθήνας & Φεστιβάλ (Θέατρο Άβατον, Θέατρο Αλκμήνη, Φεστιβάλ Ρεματιάς κ.ά) το πρωτότυπο έργο με τίτλο «Επανάσταση σε Αναμονή». Πρόκειται για μια κοινωνική κωμωδία, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να αναδείξει περισσότερο τη δράση της αναμονής στην Αθήνα αλλά και την επικράτεια, καθώς επίσης για να στηρίξει μέσα από το πολιτιστικό της υλικό τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Κατά την διάρκεια των παραστάσεων θέσαμε σε εφαρμογή το «εισιτήριο σε αναμονή», μία καινοτόμα ιδέα στον χώρο του θεάτρου, όπου μπορούν εντελώς δωρεάν να παρακολουθήσουν την παράστασή μας άνεργοι και άποροι συμπολίτες μας. Τον Φεβρουάριο του 2019 διακριθήκαμε στον μεγάλο διαγωνισμό του Ιδρύματος Vodafone “World of Difference” για την καινοτομία της δράσης μας και τον μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο.

Τον Μάρτιο του 2020 προβλήθηκε στην Δημόσια Τηλεόραση ένα ντοκιμαντέρ από την πρόσφατη επίσκεψή μας στο νησί της Τήνου, όπου γνωρίσαμε την ομάδα της αναμονής του νησιού, καθώς επίσης και τις 23 επιχειρήσεις που ενισχύουν την τοπική δράση. Πρόκειται για ένα από τα πιο σπουδαία παραδείγματα, καθώς από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε, οι άνθρωποι του νησιού ανταποκρίθηκαν με θέρμη δίνοντας χιλιάδες προϊόντα σε αναμονή σε συνανθρώπους τους. Μία κίνηση που ελπίζουμε να εμπνεύσει και να διαδώσει ακόμα περισσότερο την ιδέα μας.